EN VISJON BLIR TIL VIRKELIGHET!

 


INNVIELSE AV STRØMMENSAGA søndag 27. september.

 

Styret har besluttet at navnet på saga skal være Strømmensaga, et navn foreslått av Bjørn Vidar Berg, Strømmen.

Arbeidet med demningene er fullført i sommer og saga blir montert i andre uke av september. Litt tid til justering og trening av sagmestrene våre, så skulle det være klart til åpning 27. september.

Les på vår hjemmeside eller Romerikes Blad om program for dagen.  Skulle det oppstå ting som gjør at vi må forskyve åpningen til et senere tidspunkt vil det bli bekjentgjort her.

 

MEDLEMMER - møt opp i Sagdalen

Søndag 27. September kl. 14.00

 

DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN

I uke 17 ble mer enn 600 elever, alle 8. klassene i Skedsmo kommune, guidet langs Sagelva og inne i Fylkesmuseet. Her ble spesielt Strømmens Værksteds historie og film fra støperiet viet stor oppmerksomhet.

I juni måned hang Rælingen kommune seg på samme opplegget med ca. 225 elever.

Med saga på plass vil det i 2010 bli noe forandring i dette opplegget.

 

Ellers har det vært guidet flere lag og foreninger nå i sommer. En spesiell takk til våre guider som stiller opp.

 
STRØMMENVANDRINGEN - TRE i ETT.

 

Endelig ble det vann i Kvernkall-bassenget igjen. Kultursjef Roald Hansen foretok den høytidlige åpningen torsdag 11. juni med 110 Strømlinger tilstede.Videre ble det ved N.C. Ihlens bauta lagt ned blomster med noen velvalgte ord fra kultursjefen om Ihlens viktige arbeid for Strømmen og kommunen.

Så til stasjonen hvor Steinar Bunæs og Johannes Nygård avduket et minneskilt om Strømmen st. som den første jernbanestasjon i Norge utenfor hovedstaden.

Deretter til St. Hansfjellet med flott utsikt over Strømmen, kort kåseri av Alf Stefferud om utsiktspunket og Bråteskogen med høydebasseng inneholdende 4,5 millioner liter vann. Vandringen ble avsluttet ved skihytta hvor Steinar redegjorde for planene om utbygging av Bråtejordet. Gevinster fra Strømmen Sparebank ble trukket ut blant deltagerne før en kunne dra hjem i en fin sommerkveld og vær som skapte en fin ramme om arrangementet. Dette var et fellesarrangement mellom Strømmen Vel og Sagelvas Venner.

 

DUGNADER

Vi hadde i år bare satt opp en kveld til vårdugnaden da vi regnet med en ekstradugnad en kveld før Strømmensaga blir innviet. Men de oppgaver som var planlagt ble utført på beste måte av de medlemmene som møtte fram, selv om det i år var noen færre enn tidligere år. Dessuten har noen fra sagkomiteen og styret hatt en ekstra dugnad i forbindelse med demningenes sluttfase med fjerning av trær og buskas.

 

Dugnad for opparbeidelse av gangsti

En dugnadsgjeng fra Sagelvas Venner og Strømmen Vel ryddet Vassøyastien fra Heimen borettslag til Sagtun Boliger tirsdag 23. august. Når gjerdet ved Sagtun er flyttet, kan hele stien fram til Stasjonsveien ved brua tas i bruk. I tillegg ryddet gjengen tilførselsstien fra Holmsens vei til det fine friområdet på Vassøyfjellet. 

 

 Erik Nitteberg som rydder opp i villnisset langs Vassøya-stien (foto: Ragnar Halgunset)

Bildet viser

Erik Nitteberg som rydder opp i villnisset langs Vassøya-stien (foto: Ragnar Halgunset)

 

STRØMMEN 1 boka

er sendt til trykking og er ferdig til STRØMMENKVELDEN

26. oktober i biblioteket. Medlemspris kr.200.-, som kan kjøpes av styrets medlemmer. Butikkpris kr. 298.-

 

NY HJEMMESIDE

Plattformen som den gamle hjemmesiden vår brukte ble lagt ned og det var nødvendig å gjøre noe. Med bruk av publiseringsverktøyet Joomla har Jan Widén i løpet av våren lagt ned et stort arbeid og bygd opp en ny og moderne hjemmeside. Stor takk til Jan for godt arbeid. Hjemmesiden har vært aktiv nå i sommer og du kan besøke den på adresse

http://sagelvasvenner.org

 

 

INNKALLING TIL EKSTRADUGNAD

Siste finpuss før saga innvies blir onsdag 23. sept. fra kl. 15.00.

Frammøte i Sagdalen.

 

Saugdøla redaksjon: Alf Stefferud, Liv Guri Hegge

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bankkonto nr.: 1310 16 74015

Hjemmeside: http://sagelvasvenner.org

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode