SAGELVAS VENNER           Nr. 3  2013 - årgang 12


EN TRAVEL SOMMER ER PÅ HELL

Siden sist har vi hatt 800 skolelever og en rekke andre grupper på besøk.I tillegg hadde vi under Strømmenvandringen i mai gleden av å gratulere Strømmen Vel med hundreårsjubileet. Hele 150 mennesker tok turen fra Strømmen Torg til Sankt Hansfjellet. Vi fikk stor takk fra Strømmen Vel for den solide benken– en takk vi lar gå videre til våre supersnekkere. Kort etter fulgte SagelvaFestivalen, se mer inne i bladet. I løpet av sommeren har vi registrert 20 nye medlemmer, vi ønsker velkommen til hver og en!

sauddola-1

Vel-leder Hans Petter Gustavson gratuleres med hundreårsjubileet av Sagelva-leder Steinar Bunæs.                                               Foto Svein O. Arnesen

logo


HØSTSESONGEN

 STRØMMENKVERNA:

Vi håper å få til en åpning i løpet av høsten, men strenge kjørerestriksjoner gjør det vanskelig å planlegge anleggsarbeidet. Følg med i avisene!

 

STRØMMENKVELDEN: Avholdes mandag 28. oktober i biblioteket.

Kvelden blir viet Strømmen Vels hundreårsjubileum.
Teatergruppa Strømlingen fremfører tre tablåer. Musikalske innslag.
Praktboken om Strømmen Vel lanseres:

     FOR STRØMMEN I HUNDRE ÅR
     STRØMMEN VEL

Alle velkommen – Fri adgang.

Arrangører:  Strømmen Vel, Sagelvas Venner og Skedsmo bibliotek

 

BILDER FRA STRØMMENVANDRINGEN

 saugdola-2

Lang, lang rekke under vandringen.                        Foto Bjørn Gunnar Kværne

 

saugdola-3

Så mange har det neppe vært på St Hansfjellet før!  Foto Bjørn Gunnar Kværne

 

Saugdola-4

Gutta på benken: Fra venstre Trygve Fledsberg, Alf Stefferud, Hans Petter Gustavson, Steinar Bunæs, Egil Johnsbråten.            Foto Per Klevan

 

DEN ALLER FØRSTE SAGELVAFESTIVALEN

Saugdola-5

Oversiktsbilde av Mølleparken. Stor stemning!                       Foto Per Klevan

Sagelvafestivalen gikk av stabelen 21. juni. Publikum kunne besøke i alt åtte stasjoner langs elva, og det gikk en jevn strøm hele kvelden. Vi hadde lagt opp et stort og variert program i Mølleparken, og hadde godt besøk. Noen teltoverbygg måtte rigges opp i full fart, men stort sett gikk det bra.

 

Saugdola-6

 Strømmenkverna har fått på seg skilt og Ruukki Norge har sponset jernet på døra.                         Foto Steinar Bunæs

 

Saugdola-7

Det ble mange høye svev under festivalen.      Foto Svein O. Arnesen

 

SOMMERSAGING VEL GJENNOMFØRT

I år som i fjor bestemte vi oss for å tilby to åpne sagkvelder i juli. Dette er et forsøk på å møte to grupper: Tilbud til hjemmeværende i feriemodus og tilbud til feriegjester. Vi fikk også i år hyggelig respons. På en av kveldene dukket det opp en familie på fem fra Seattle – de satte stor pris på det de fikk oppleve. Trivelig!

 

NYE SKILTOPPSETTINGER

Vår eminente skiltmaker har i sommer satt opp tre skilt til Sankt Hansfjellet – to fra Statsråd Ihlens vei og et fra lysløypa.  Og folk finner veien, på gode dager har det vært riktig folksomt der. Det er også satt opp et skilt fra Lionsstubben mot Milorghula ved Åmotdammen. Bra!

 

KVERNAS VANNRENNE SKYTER I VÆRET

Saugdola-8

Dette bildet ble tatt under vår sagkveld 20. august.       Foto Steinar Bunæs

Egil, Trygve, Ragnar og flere andre fikk gjort mye i den tørre perioden på ettersommeren. Hvis været fortsatt er bra kan det bli åpning i høst, men dette forutsetter to ting: Godt vær og kjøretillatelse på adkomstveien. Det siste er under avklaring med kommune og politi, men vi tar intet for gitt.

 


Saugdøla redaksjon: Steinar Bunæs

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bankkonto nr.: 1310 16 74015

Ønsker du Saugdøla elektronisk? Ta kontakt!

 

 

 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode