SAGELVAS VENNER           Nr. 4    2021 - årgang 20


Strømmen sidebane

G3-20195 er restaurert. Det mangler kun utvendig merking. Vognen ble levert fra Strømmens Verksted i 1922 til Oslo distrikt, og har dermed rullet på øvre del av Sidebanen. Vogntypen ble levert i et antall på 775, og ble i 1943/44 forsynt med trykkluftbremser, har 12 tonn’s hjulsatser, og rullet i godstrafikk til utrangering i 1971.

Utvendig panel, vindusrammer og taktekking er byttet. Ramma er sandblåst, rustbeskyttet og malt.

T4-60025 er en åpen godsvogn levert fra Skabo i 1932, som nr. 25 av en serie på 30 vogner som ble klinkbygget, og kostet som ny kr. 4.800,-. Vogntypen (i sveiset utgave) ble produsert i et stort antall, også på Strømmens Verksted. Vogntypen var mye brukt til transport av tømmer og trelast, og har kanskje levert materialer til bl.a Strømmen Trevarefabrikk via Sidebanen.

Ramma er sandblåst, rustbeskyttet og malt. Gulvet på vogna er lagt nytt. Alle stakene er rettet opp.

 

G3-Vogna innvendig. Vognens innredning er bevart og er et studium verdt.

Vognene som i dag står i Kølabånn, skal flyttes opp på en sporlengde på ca. 30 meter som for ca. 2 år siden ble hentet fra et sidespor ved Dynea Industrier i Lillestrøm. Dette sporet har også en trelasthistorie. Det har også
stopp-bukken som i dag står i Mølleparken, og som opprinnelig var en del av sporområdet på Otta jernbanestasjon.

Prosjektet har generelt tatt store ressurser over flere år, men nå begynner det virkelig å materialisere seg. På det finansielle området vil nok foreningen fortsatt være på søk etter økonomiske ressurser, men det står ikke i veien for at prosjektet blir fullført. Arbeidskapasiteten på det utøvende plan har vært stor. En gruppe på til sammen 17 personer har nå registrert 1762 organiserte dugnadstimer, og det er helt sikkert mer enn det. Det er interessant å registrere at aktivitetene i Sagdalen følges på sosiale medier. Hjemmesiden er besøkt ofte, og på «Facebook» er det passert 5000 interessenter. Vi håper mange av disse vil melde seg inn som støttemedlemmer.

 

Viadukten er under oppføring etter tegninger fra Robert Stephenson (1803-1859), sønn av damplokomotivets far George Stephenson. Robert er knyttet til en rekke jernbaneanlegg i verden, og var øverste tekniske og økonomiske leder for anlegget Hovedbanen Oslo-Eidsvoll.

Vår viadukt vil bli unik. Vi er ikke kjent med at det finnes tilsvarende konstruksjon noe sted. Vårt nærområde vil bli en attraksjon rikere. All organisert innsats på prosjekt Strømmen sidebane legges nå i hvilemodus med tanke på vinteren. Det skal tross alt være hyggelig å jobbe med dette.

 

Buskryddedugnad og vedlikehold


I to sesonger nå har C-19-restriksjonene gjort det vanskelig å organisere vedlikehold både i Mølleparken og langs elva. Strømmen Vel organiserte i høst en stor ryddedugnad i elva. Vi ser en betydelig tilvekst av vegetasjon, og gjennomførte en buskryddedugnad 25.09.2021. Til våren må det gjennomføres en godt organisert og omfattende dugnad på flere områder. Forsøpling i form av tagging, oppvekst av uønsket vegetasjon, overflatebehandling og vedlikehold må gjennomføres. Her vil mange kunne trekkes inn som ressurser. Nødvendigheten av vedlikehold fikk vi en påminnelse om ved siste demonstrasjon i høst. Slitasjepunkter og en teknisk feil på saga medførte at vi nå har iverksatt reparasjoner ved hjelp av godt kvalifiserte egne medlemmer. Tagging vil vi absolutt ikke ha på installasjonene våre. Heldigvis har vi så langt unngått skadeverk av betydning.

Under ryddeaksjonen i høst fant vi dette "spuntet" fra ca. 1900-02 i elva. Dette ble banket ned i elvebunnen, for å holde vannet borte inntil stenene til brufundamentet var på plass! Fundamentet var for bru 2 på hovedbanen. Fundamentene kan fortsatt sees i elva!

 

Strømmenkvelden

Oppsatt program ble fulgt. Utflyttet Strømmen-gutt Rune Schau har samlet et stort antall postkort fra Strømmen, og hans foredrag vakte stor interesse. Han ville gjerne få anledning til å fullføre foredraget sitt ved en senere anledning, da han skulle fortalt om resten av samlingen sin. Se for øvrig reportasje i Velnytt. De ca. 170 fremmøtte fikk også en innføring i planene for bibliotekene i Lillestrøm kommune, og at biblioteket på Strømmen skal driftes videre. 

Glad prisvinner: Sverre Thorbjørn Ruud med Strømlingen-statuetten. Foto: Vårt Strømmen.

 

Årsmøte og driftsmøte 2022

Vi håper at det meste av Korona-restriksjonene er lagt bak oss slik at vi kan få gjennomført disse møtene til neste år på Trevar’n. Tradisjonen har vært å avholde driftsmøte i februar og årsmøtet i begynnelsen av mars.

 

Levering av Saugdøla.

For å spare porto har vi alltid hatt frivillige medlemmer som leverer bladet og giro for medlemskontigent rett i postkassen din. Veldig mange har etter hvert fått postkassen innenfor låst dør, så budene våre får ikke levert. La oss få vite din e-post adresse, send den til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så sender vi deg Saugdøla og medlemskontigent elektronisk - raskere og billigere for alle parter.

 

 

Styret i Sagelvas Venner ønsker alle våre medlemmer, sympatisører og støttespillere en god jule- og nyttårshelg

Velkommen til ny innsats i 2022.

 

Saugdøla redaksjon: Styret SaV

E-postDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bankkonto nr.: 1310 16 74015

Send oss en epost hvis du ønsker Saugdøla elektronisk.

 

 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode